Primul Nobel pentru promisiuni!

obama-cafe-baiamare-1Ca să câștigi un premiu Nobel pentru pace trebuie să îndeplinești câteva condiții. Una e să nu fii G. W. Bush. Există și o prescurtare a termenului. (Nobel Prize for Not Being George W. Bush – NPFNBGWB).  E de bine și să fii de culoare. Adică fără nici un fel de discriminare, tind să cred că apartenența la o minoritate a devenit acum un avantaj. Foarte mare. Am să dezbat pe larg chestia asta în următorul articol. Să revenim! O altă condiție e să ai un discurs bine scris. Nu contează că nu e al tău și nici nu contează că promiți lucruri care nu se vor întâmpla niciodată, ce contează cel mai mult e că sună foarte bine. Poate ați ascultat propoziția cu “vom reface America cărămidă cu cărămidă, în dulcele stil american!”. Nu s-au pus tare multe cărămizi una peste alta de atunci…

Remarcă un deontolog că este omul care a reușit să îndulcească relațiile americii cu restul lumii. Din punctul meu de vedere schimbarea de atitudine a americii în relația cu restul lumii trebuia să o ia pe altă cărare pentru că s-a gătat cașcavalul. Adică nu mai sunt bani de aruncat pe gârlă. Și dacă nu ai bani e momentul să cauți niște aliați.

A renunțat la scutul antirachetă din Polonia și au primit un ropot de aplauze din Rusia. Dar asta pentru că nu mai au bani de aruncat pe arme inutile.

Și a detensionat relațiile cu Islamul. Cum? A afirmat la o conferință: Eu personal consider că nu există un război america – islam! Și gata. A detensionat situația…

Și a mai anunțat că aduce încă 40.000 de soldați în Afganistan.

În rest avem o căruță de promisiuni. Și despre america (care nu ne interesează) și despre pacea mondială. Care ne interesează în mod direct. Ce mi se pare mie e că există o diferență foarte mare între promisiuni și fapte.

Dar e clar că e primul Nobel pentru cele mai frumoase promisiuni despre pace!

poza e de aici.

Advertisements
This entry was posted in infonews and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Primul Nobel pentru promisiuni!

  1. Pingback: Încă un Nobel pentru România. La literatură SF! Pentru Geoană! « Gaben.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s