Crucile de la Săpânța înregistrate la OSIM!

Ca să vă minunați și voi că eu unul nu mă pot opri din minunare, orice este posibil în România.

Un om pe numele lui Dumitru Pop din Săpânța a reușit să înregistreze la OSIM modelul crucilor din Cimitirul Vesel din aceeași localitate. Acum omul meu cu patalamaua la mână cere taxa de șmecher de la ceilalți meșteri care făceau cruci în același cimitir.

Păi cum e posibil să primești un brevet de la OSIM când prima chestie pe care trebuie să o faci e să dai o declarație pe proprie răspundere că designul pe care vrei să îl înregistrezi este unul original și este o producție proprie sau a unei companii? Domnii sau doamnele de la OSIM nu au auzit de cimitirul vesel de la Săpânța?

M-am gândit foarte bine. Și acuma îmi depun și eu o cerere de înregistrare a porților de lemn maramureșene. Și apoi cu brevetul în mână mă duc la fiecare om care are poartă din lemn și îl oblig să îmi plătească taxă! Dacă nu se confiscă!

M-am scos! Că și așa nu stau bine cu banii…

 

http://www.realitatea.net/un-mester-din-sapanta-a-inregistrat-la-osim-crucile-din-cimitirul-vesel_509716.html

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Crucile de la Săpânța înregistrate la OSIM!

 1. Petrvs says:

  Asta e ca aia cu bodyguarzii de la izvoarele de la Olăneşti. 🙂

  Toată lumea e pusă pe făcut bani.

 2. Ciupanezul says:

  Oamenii aia care lucreaza la OSIM respecta regulile. Daca legea e atat de cretina si permite acest lucru, cineva profita de ea si castiga.

 3. gaben.ro says:

  @ fara nume
  nu ti-am publicat comentariul din trei motive.
  1. nu scrie te rog ca si pe messenger. nu suport stilul.
  2. esti prea agresiva in exprimare
  3. nu public mesajele de la anonimi

  nu te contrazic dar nici nu te aprob. pentru ca nu e o inventie de a mea dupa cum poti vedea exista si un link catre stirea de pe realitatea.
  acum daca facem referire la legea invocata de tine te asigur ca cunosc aceasta lege cel putin la fel de bine ca si tine. pentru ca am fost obligat sa o citesc de mai multe ori…

  multumesc.

 4. fara nume says:

  Sa stii ca nu trebuie sa te ascunzi …stiu cine esti….si te rog numai ataca persoanele ca ti-ai cam luat lumea in cap,nu crezi???
  De ce alte comentarii primesti anonime si vorbind urat de persoanele respective si pe al meu nu??? Eu nu am nimic de obiectat la ziarul tau,dar te rog fi mai atent la exprimare si nu ma corecta pe mine…Daca doresti sa te mai informez in privinta Marcii te rog contacteaza-ma ca ai e-mail-ul meu…

  • gaben.ro says:

   salut. precum vezi nu opresc pe nimeni să scrie aici. Dar ai fost prea agresivă în comentariul anterior și de aceea nu l-am publicat. Putem “vorbi” civilizat fără nici un fel de probleme. Nu am nici un interes sa îți trimit mail pentru că problema nu mă interesează în asemenea măsură. Era doar un fapt care mie mi s-a părut inedit.
   Adică simplul fapt că o persoană a reușit să înregistreze un desen sau un model care aparține unei comunități. Înțelegi?

 5. fara nume says:

  Un asemene brend nu apartine unei singure comunitati deoarece nu comunitatea respectiva la infiintat ci un singur om Ioan Stan Patras care putea si el la randul lui sa isi faca Marca Inregistrata…Si in plus Domnul Pop care si-a facut marca incearca sa protejeze Crucile si Cimitirul Vesel nu sa il distruga precum fac restul comunitatii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s