Țara mea SF – Religia

În țara mea SF, noi cetățenii permitem manifestarea oricărui fel de religie. Nu contează numărul de zei și nici mesajul transmis, atâta timp cât propovăduirea religiei respective nu incurajează sau nu instigă la fapte care ar putea dăuna vreunui cetățean. Singura preocupare a adepților și a preoților acestor religii trebuie să fie liniștea spirituală a cetățenilor.

Religiile! Regulament!

Toate religiile se supun unui Minister al Religiilor care urmărește activitatea și modul în care fiecare religie înțelege să asigure liniștea spirituală a comunității pe care o deservește.

Fiecare Religie are un număr de Biserici care sunt deservite de Preoți.

Religiile se autofinanțează din donațiile voluntare ale cetățenilor. Statul nu donează și nu participă material în nici un mod pentru a ajuta sau susține o Religie.

Preoții fiecărei Religii nu au venituri și nu pot deține nici un fel de proprietăți sau afaceri. Toate fondurile primite de la cetățeni sunt destinate bisericii și nu preoților. Toate veniturile materiale sau de orice altă natură vor fi automat trecute în patrimoniul Bisericii sau al Religiei.

Pentru a putea fi recunoscută fiecare Biserică a oricărei Religii trebuie să își demonstreze utilitatea și implicarea în comunitatea de unde face parte. Pentru acesta fiecare Biserică vaz trebui să susțină financiar un Adăpost pentru Săraci, un Adăpost pentru Bătrâni și un Adăpost pentru Copiii Orfani. După realizarea acestor 3 adăposturi se va permite Bisericii să funcționeze. Pentru a menține aceste adăposturi în stare de funcționare, Preoții vor strânge fondurile necesare de la adepții religiei sau de la cetățeni. Pentru strângerea acestor fonduri nu vor fi utilizate nici un fel de constrângeri materiale sau spirituale, cetățenii fiind singurii care pot decide sumele și frecvența donațiilor în funcție de posibilități.

Fiecare Biserică trebuie să dețină un cimitir care este pus Gratuit la dispoziția adepților Religiei sau oricărui cetățean care locuiește în comunitatea deservită de Biserică.

Toți Preoții Bisericilor sunt obligați să ajute și să consilieze   pe orice cetățean al tării mele SF dacă acesta o solicită, ori de câte ori el are nevoie. Preoții sunt obligați să participe la orice eveniment unde sunt solicitați de adepții Religiei sau de orice cetățean. Renumerarea Preoților este facultativă și este un act voluntar al Cetățeanului. Este strict interzisă primirea de bani pentru înmormântări, caz în care Biserica este obligată să acopere toate cheltuielile din această categorie pentru orice cetățean care îi solicită aceste servicii, indiferent dacă acesta este sau nu adeptul respectivei Religii.

Cetățenii pot interzice prezența Preoților la orice fel de eveniment unde nu este considerată utilă.

Religiile, Bisericile și Preoții nu au voie să se implice în Politică, Administrație sau Educație. Fiecare Religie trebuie să își propovăduiască mesajul pe căi proprii și prin proprii adepți.

Orice încercare de a încălca aceste reguli este pedepsită prin interzicerea dreptului de a se manifesta a Bisericii respective. Pe perioada de suspendare Biserica nu va avea voie să primească nici un fel de fonduri de la cetățeni. Toate fondurile primite vor fi transferate în Bugetul Statului. Pe acestă perioadă Biserica este obligată să mențină în funcționare în aceleași condiții Adăposturile și Cimitirele din fonduri primite de la alte Biserici din aceeași Religie. Dacă acest lucru nu se întâmplă, Biserica din comunitatea respectivă va fi desființată și va fi atribuită altei Religii conform dorinței enoriașilor. Dacă enoriașii doresc menținerea aceleași Biserici, Preoții vor fi schimbați cu alții de aceeași religie. Preoții care au fost demiși nu vor putea fi angajați la Stat, numai în sectorul privat pentru a nu beneficia de anumite avantaje create în timpul exercitării funcției de Preot.

Acest document este doar un draft, și urmează a fi îmbunătățit  așa cum Noi vom considera necesar.

Cetățenii Tării mele SF. 

 

Advertisements
This entry was posted in personal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s