apple baby shaker! Nu mai zgâlțâi copilu' !

Una din companiile care scrie aplicații pentru Iphone, a lansat pe piață un mic joculeț (nu e joc e doar o aplicație, dar asta a înțeles toată lumea)  la care trebuie să scuturi puternic telefonul pentru a face un bebeluș care plânge să se liniștească. Neinspirați , creatorii – Sikalosoft, au pus pe ochii copilului două cruciulițe roșii care îți arătau dacă ai zgâlțâit destul copilul. Aceste cruciulițe au dat naștere unui val de proteste care au dus la retragerea de pe piață a jocului și au obligat Apple să își ceară scuze. Că nu e bine să scuturi copilul. De ce? Păi vă explică Jennipher Dickens care este fondatorul fundației Stop Shaken Baby Syndrome. Adică o doamnă a cărui copil a fost scuturat când a fost mic și a suferit de pe urma acțiunii.

Acuma mamele ar trebui să facă o fundație care să interzică Need for Speed.

Sau să îl modifice. Și în loc de mașini să “alergi” cu cărucioare cu rulmenți. Să fie eliminate toate armele din Counterstrike. Să te lupți cu cornete de hârtie. Și în Doom să nu mai omori extratereștri. Să îi stropești cu apă sființită și ei să se transforme în lalele.

Ca să fim politically corect. Nu e nouă ideea. În desenele animate Fammily Guy este un episod întreg despre scuturarea copiilor. Doar că doamna crizată de mai sus nu s-a atacat pentru că ar fi primit un răspuns de genul: Sunt desene animate…  Și Tom și Jerry sunt violenți…

Dar nu-i așa că dă bine să te iei de o companie ca și Apple? Presimt că vom mai auzi de fundația respectivă… Că după o asemenea expunere media și mai ales după un război câștigat cu Apple vor începe să curgă fonduri și spre ei. Eu unul din toată povestea asta sunt dezamăgit de reacția Apple. Păi nu era mai simplu să explice ca e un joc. Și poate fi cumpărat doar de persoanele de la 18 sau 21 de ani în sus. Că sunt o mulțime de apps cu femei dezbrăcate. Alea nu deranjează pe nimeni?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s